Vocal music

Zangpraktijk

Vocal Music verzorgt ook zanglessen. De zanglessen vinden in een ontspannen sfeer plaats. Met de leerlingen wordt één-op-één gewerkt. De zanglessen worden gegeven door Bert Kamping, een gediplomeerd docent; afgestudeerd Docerend- en Uitvoerend Musicus Lichte Muziek Zang aan het Conservatorium Groningen.
Bert Kamping beschikt over een jarenlange ervaring als docent en vocalcoach. Diverse oud-leerlingen, die de ambitie hadden 'het vak' in te willen, hebben inmiddels hun weg gevonden naar de podia, conservatoria en musical-opleidingen. Ook werkt(e) Bert met diverse professionele zangers(essen) om hun zangprestatie te verbeteren. 
De ambitie om professionele zanger of zangeres te worden is echter geen voorwaarde om jezelf aan te melden voor zangles; ook de pure liefhebber(ster) van muziek en zingen is van harte welkom!
 

Zangles

De zanglessen bestaan uit een stemtechnisch deel en een repertoire-deel. Bij het stemtechnische deel wordt gewerkt aan gezond stemgebruik en wordt de leerling geleerd om te gaan met diverse technieken om zijn of haar stem beter te leren beheersen en gebruiken. Zo worden stemblessures en overbelasting van de stem(-banden) voorkomen. Aandacht wordt besteed aan o.a:

-lichaamshouding (spanning-ontspanning)
-ademhalingstechniek(en)
-resonantie
-intonatie
-timing
-frasering
-etc...  

-eventuele auditietraining

Hiervoor worden diverse zangmethodes aangewend.
Omdat geen persoon gelijk is aan een ander en elke stem verschilt, volgt elke leerling een individueel leertraject, toegespitst op de persoonlijke behoeftes. 

Het repertoire-deel wordt ook individueel aangepast aan de leerling.
Er wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de persoonlijke muzieksmaak van de leerling.
Daarbij wordt wel rekening gehouden met het niveau van de leerling en de moeilijkheidsgraad van het repertoire.
 

Downloads
 

- overzicht lesvormen en tarieven

- voorwaarden en huisregels

- inschrijfformulier zangles

 
Als u nog vragen heeft of een vrijblijvende proefles wilt afspreken kunt u dat doen via het onderstaande contactformulier of even bellen.

 

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Bericht *
   
  ( * Verplicht veld )
    
Meer weten? Neem contact met ons op
Vocal music

+31(0)591 674148

Vocal Music nieuws

Jorieke Buirs aangenomen in Enschede!

Fantastisch nieuws voor Jorieke! Ze is aangenomen op de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Enschede. Jorieke begint daar na de zomer aan haar studie Muziektherapie aan het conservatorium.
02 juli 2019

Isa Zwart aangenomen op ArtEZ!

Mooi nieuws voor Isa! Ze is toegelaten toegelaten op het ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Isa zal daar de opleiding Muziektheater gaan volgen. Geweldig dat Isa deze volgende stap gaat zetten in haar -toch al succesvolle- muziekcarrière!
29 juni 2019

Anna Westerling toegelaten op Landstede!

Na een spannende auditie en wachten op de uitslag is het hoge woord er uit: Anna Westerling is toegelaten op Landstede in Zwolle. Anna zal daar de opleiding Musicalperformer gaan volgen.
03 juni 2019

Vocal Music op Twitter

Volg ons op:
facebooktwitter