Vocal music

Zangpraktijk

Vocal Music verzorgt ook zanglessen. De zanglessen vinden in een ontspannen sfeer plaats. Met de leerlingen wordt één-op-één gewerkt. De zanglessen worden gegeven door Bert Kamping, een gediplomeerd docent; afgestudeerd Docerend- en Uitvoerend Musicus Lichte Muziek Zang aan het Conservatorium Groningen.
Bert Kamping beschikt over een jarenlange ervaring als docent en vocalcoach. Diverse oud-leerlingen, die de ambitie hadden 'het vak' in te willen, hebben inmiddels hun weg gevonden naar de podia, conservatoria en musical-opleidingen. Ook werkt(e) Bert met diverse professionele zangers(essen) om hun zangprestatie te verbeteren. 
De ambitie om professionele zanger of zangeres te worden is echter geen voorwaarde om jezelf aan te melden voor zangles; ook de pure liefhebber(ster) van muziek en zingen is van harte welkom!
 

Zangles

De zanglessen bestaan uit een stemtechnisch deel en een repertoire-deel. Bij het stemtechnische deel wordt gewerkt aan gezond stemgebruik en wordt de leerling geleerd om te gaan met diverse technieken om zijn of haar stem beter te leren beheersen en gebruiken. Zo worden stemblessures en overbelasting van de stem(-banden) voorkomen. Aandacht wordt besteed aan o.a:

-lichaamshouding (spanning-ontspanning)
-ademhalingstechniek(en)
-resonantie
-intonatie
-timing
-frasering
-etc...  

-eventuele auditietraining

Hiervoor worden diverse zangmethodes aangewend.
Omdat geen persoon gelijk is aan een ander en elke stem verschilt, volgt elke leerling een individueel leertraject, toegespitst op de persoonlijke behoeftes. 

Het repertoire-deel wordt ook individueel aangepast aan de leerling.
Er wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de persoonlijke muzieksmaak van de leerling.
Daarbij wordt wel rekening gehouden met het niveau van de leerling en de moeilijkheidsgraad van het repertoire.
 

Downloads
 

- overzicht lesvormen en tarieven

- voorwaarden en huisregels

- inschrijfformulier zangles

 
Als u nog vragen heeft of een vrijblijvende proefles wilt afspreken kunt u dat doen via het onderstaande contactformulier of even bellen. 

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Bericht *
   
  ( * Verplicht veld )
    
Meer weten? Neem contact met ons op
Vocal music

+31(0)591 674148

Vocal Music nieuws

Première 'Mozart' met Annemarijn en Lillian Maandag

Vandaag is de dag waarnaar lang uitgekeken werd door Annemarijn en Lillian Maandag. De voorstelling 'Mozart', waarin zij beiden spelen gaat vandaag in première.
10 december 2017

Persvoorstelling 'Mozart' met Lillian en Annemarijn Maandag

Gisteren was de persvoorstelling van 'Mozart' in de Spiegelzaal van het 'Paleis op de Meir' in Antwerpen. De oud-leerlingen en zussen Annemarijn Maandag en Lillian Maandag spelen in deze voorstelling die vanaf 10 december 2017 te zien zal zijn in Antwerpen!
17 november 2017

Première 'My Fair Lady' met Willemijn Maandag!

Vanavond gaat de voorstelling 'My Fair Lady' met oud-leerling Willemijn Maandag in première!
06 november 2017

Vocal Music op Twitter

Volg ons op:
facebooktwitter